Capsuni CB

numai bune sa le-aduni

Mure CB

Culese cu drag de la poalele Retezatului

Zmeura CB

Zmeura Autentic Romaneasca

Capsuni CB

Numai bune sa le-aduni

 

Căpșunile fac parte din categoria fructelor de padure si sunt caracterizate de culoarea roșu aprins, de gustul suculent și dulce. Sunt o sursă excelentă de vitamina C și mangan și, de asemenea, conțin cantități importante de folat și potasiu.Sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanți și compuși vegetali, care pot avea beneficii pentru sănătatea inimii. Ca mai toate fructele de padure, sunt recomandate in controlul greutatii, deoarece contin cantitati reduse de zahar. Nu in ultimul rand, sunt recomandate diabeticilor datorita conținutul substanțial de fibre care contribuie si el la reglarea zahărului din sânge și la menținerea sa stabilă prin evitarea nivelurilor și valorilor extreme.

Despre Varietate

Ce face varietatea de capsuni CB speciala

Exista peste 600 de soiuri de capsuni, insa Continental Berries se axeaza, in prima faza, pe 2 soiuri care s-au dovedit a fi rezistente si productive tinand cont de conditiile climatologice din Romania: Honeoye si Vibrant.

Honeoye- Acest soi a fost introdus în 1979 de specialiștii de fructe de padure de la Stația Experimentală din Geneva, NY. Acest soi se preteaza conditiilor climatologice din Romania. Plantele sunt foarte rezistente la temperaturi scazute, sunt viguroase și au rezistență la putregaiul cenusiu.

Fructele obtinute au aspect comercial placut, se maturizează la începutul sezonului mediu, sunt dulci, ferme si suculente. Aroma de asemenea este diferita de toate celelalte soiuri si extrem de cautata.

Vibrant– Creată și selectată de East Malling Research, Vibrant este un soi timpuriu de o calitate superioară. Fructele sunt uniforme, de marime mare sau foarte mare. Totodata, au un excelent aspect comercial, sunt viguroase, uniforme si prezinta o forma conica. Sunt rezistente la transport si au un gust si o aroma deosebite. • O portie de căpșuni feliate, proaspete sau echivalentul a 166 g, conține o serie de nutrienți importanți în următoarele cantități:

  Calorii: 53 kcal.

  Proteine: 1,11 g.

  Carbohidrati: 12,75 g.

  Fibră dietetică: 3,30 g.

  Calciu: 27 mg.

  Fier: 0,68 mg.

  Magneziu: 22 mg.

  Fosfor: 40 mg.

Sursa: https://www.medicalnewstoday.com/articles/271285.php

Close Menu