Capsuni CB

numai bune sa le-aduni

Mure CB

Culese cu drag de la poalele Retezatului

Zmeura CB

Zmeura Autentic Romaneasca

Mure CB

Culese cu drag de la poalele Retezatului

Murele fac parte din categoria fructelor de padure si se disting datorita culorii purpurie profunde.

Aceste fructe conțin o gamă largă de nutrienți importanți, inclusiv potasiu, magneziu și calciu, precum și vitamine A, C, E și majoritatea vitaminelor B. Ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de antocianine, antioxidanți puternici care dau murelor culoarea purpurie adâncă. Exista numeroase beneficii ale consumului de mure printre care se pot aminti urmatoarele: protejeaza impotriva bolilor de inima datorita continutului bogat in antocianine; ajuta in prevenirea cancerului datorita continutului de antioxidanti; creste functia cognitiva datorita continutului de magneziu, are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatorii demonstrate, astfel ca un consum regulat de mure duce la reducerea ulcerului in proportie de 88% ( sursa: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-blackberries)

Despre Varietate

Ce face varietatea de mure CB speciala

Exista peste 100 de soiuri de mure si peste 1000 de soiuri hibride insa CB mizeaza in momentul de fata pe 3 soiuri:

Chester Thornless – este un soi semitardiv de mur fara ghimpi, de o productivitate ridicata, pretabil la conditiile din tara noastra- rezistent la boli foliare si la frig. Fructele sunt medii, cu un gust si o aroma deosebite.

Thornfree – este un soi de mur fara ghimpi, cu productivitate extrem de ridicata si ideal pentru a fi cultivat pe teritoriul Romaniei.  Este foarte rezistent la ger, la boli si daunatori si nu necesita costuri ridicate pentru intretinere. Se remarca prin marimea fructelor, un singur fruct de mur putand avea o greutate de 6 grame. Gustul este aromat, dulce-acrisor.

Loch ness – este un soi de mur fara ghimpi, originar din Scotia, timpuriu, cu productivitate ridicata. Fructele sunt lucioase, ferme, si foarte gustoase. Este un soi rezistent la temperaturi de inghet.

Galerie Foto

Close Menu