Capsuni CB

numai bune sa le-aduni

Mure CB

Culese cu drag de la poalele Retezatului

Zmeura CB

Zmeura Autentic Romaneasca

zmeura CB

Zmeura autentic romaneasca

Zmeura face parte din marea familie a fructelor de padure si prezinta, ca si surorile ei, multe beneficii pentru sanatate. 

Vitaminele C și E, seleniul, beta-carotenul, luteina, licopenul și zeaxantina sunt toate exemple de antioxidanți și se regasesc în zmeură.

Acest fruct contine, de asemenea, substanțe chimice vegetale numite flavonoide, care au efecte antioxidante, foarte important in procesele de oxidare celulara, deoarece ajuta organismul sa scape de radicalii liberi, adica de substante toxice.

Zmeura este, de asemenea, o sursă bună de fibre. Printre beneficiile pentru sanatate putem enumera: ajuta la controlul diabetului, la prevenirea cancerului si a bolilor de inima, ajuta la digestie, imbunatatesc vederea si functia cognitiva.

Despre Varietate

Ce face varietatea de zmeura CB speciala

In ceea ce priveste cultura de zmeur, Continental Berries mizeaza pe soiul Polka, un soi originar din Polonia si unul dintre cele mai recunoscute soiuri de zmeura din lume. Motivele alegerii noastre sunt destul de evidente cunoscandu-se caracteristicile acestui soi.

Soiul Polka nu tolereaza seceta de aceea este nevoie de un sistem de irigare constant inca din momentul infloririi. In ciuda acestui aspect, vorbim de un soi ce se adapteaza foarte bine conditiilor climatice din Romania, avand o rezistenta ridicata la temperaturi scazute si la diverse boli.  Fructele acestui soi sunt de dimensiuni mari avand o forma conica, usor alungita si un aspect comercial placut. Gustul acestor fructe este special si foarte cautat pe piata.

Valori nutritionale pentru 100 de grame:

Calorii: 52
Glucide: 11.9
Proteine: 1.2
Grasimi: 0.7
Fibre: 6.5
Sare: 0
Zahar: 0

Sursa: https://klorii.ro/aliment/Zmeura/

Close Menu